Projektek  
   ALL-STAR Kosárlabda Gála 2012 2012-02-05  
Szalay Ferenc, a szövetség elnöke üdvözölte a jelenlévőket, majd kitüntetéseket adott át a sportág két doyenjének, Cziffra Mihálynak és Horváth Elemérnek, továbbá az MKOSZ-nél első hivatalos akadémiaként akkreditált Vasas Akadémia képviselőinek, végül a tavalyi év legjobb női játékosává választott Fegyverneky Zsófiának. Férfi részről a spanyol Manresánál légióskodó Hanga Ádám nem volt jelen.
   

A válogatottból hiányoztak a bajnok és kupagyőztes Szolnok kosarasai, mivel ők kedden fontos mérkőzést vívnak az Eurochallenge Kupában.
   

A két együttes tavalyi csatáját 169-167-re a magyarok nyerték, és már az elején úgy tűnt, hogy a nyitónegyedben végig vezető vendégeknek sikerül a visszavágás. Hollis és Townes palánkszaggató zsákolásokat mutatott be - közben a túloldalon Keller többször a gyűrűt -, záporoztak a triplák, a főként amerikaiakból álló ellenfél pedig a nagyszünetben már 59-85-re meglépett.
   

A Face Team akrobatáinak bemutatója után Szalay Ferenc az idén 100 éves szövetség nevében egy-egy mezzel ajándékozta meg a 100-nál többszörös válogatott játékosokat.
    A pihenőt követően még jobban elhúztak a légiósok, 30 percnél már 86-118-at mutatott az eredményjelző, ekkor már egyértelmű volt, hogy sikerül a vendégeknek a visszavágás a tavalyi vereségért. A zárószakaszban az egyik időkérés alatt rendezett zsákolóversenyt a szombathelyi Chad Timberlake nyerte, aki a palánk alatt álló játékostársát átugorva vágta a labdát a gyűrűbe. A légiósok örömét tovább fokozta, hogy sima győzelmet arattak, végül 39 ponttal verve a magyar csapatot.
   

Eredmény: 
Magyar válogatott-Idegenlégiósok 113-152 (38-41, 21-44, 27-33, 27-34)

   

A magyar válogatott kerete:
Wittmann Krisztián (Kecskeméti KSE), Simon László (Falco-Szova KC Szombathely), Vojvoda Dávid (Atomerőmű SE), Molnár András (Kis Rába menti Takarék Soproni KC), Ferencz Csaba (Fortress-Lami Véd Körmend), Heindlein Roland (Albacomp Fehérvár), Gáspár Dávid (Zalakerámia ZTE KK), Kovács Péter (Pécsi VSK-PANNONPOWER), Keller Ákos (Albacomp Fehérvár), Morgen Ferdinánd (Atomerőmű SE), Szabó Zsolt (Falco-Szova KC Szombathely), Tóth Ádám (Atomerőmű SE), Tóth Gergely (Zalakerámia ZTE KK), Csorvási Milán (Kecskeméti KSE), Szabó Miklós (Factum Sport Debrecen)
   

Az idegenlégiósok kerete:
 Janou Rubin (Kis Rába menti Takarék Soproni KC), Jibril Hodges (Jászberényi KSE), Damian Hollis (Albacomp Fehárvár), Rashad Bell (Fortress-Lami Véd Körmend), Darian Townes (Fortress-Lami Véd Körmend), Chad Avery Timberlake (Falco-Szova KC Szombathely), Djordje Pantelic (Falco-Szova KC Szombathely), Tomislav Ivosev (Naturtex-SZTE Szedeák), Andrija Ciric (Pécsi VSK-PANNONPOWER), Nick Raivio (Kaposvári KK), Benson Egemonye (Kis Rába menti Takarék Soproni KC), Thomas Kelley (Kecskeméti KSE), Justin Ingram (Factum Sport Debrecen)