Projektek  
   Jönnek a Barcelona-öregfiúk 2012-08-30  
Mai sajtótájékoztatónkon kiderült: a FociFesztiválon fellépő Barcelona csapatának tagja lesz többek között a hatvanszoros válogatott, kétszeres KEK-győztes, spanyol bajnok Victor Muñoz Manrique (Victor) és a 29-szeres válogatott, KEK-győztes, kétszeres kupagyőztes Roberto Fernández Bonillo (Roberto). A Barca delegációját Carles Rexach, Lionel Messi felfedezője vezeti.

Ahogy a FociFesztivál főszervezője, Szabó László az Erzsébet téri Akvárium előtti tartott sajtótájékoztatón elmondta: idén is különleges programokkal és világhírű vendégekkel készülünk arra, hogy a vakáció utolsó hétvégéjén szórakoztató, jókedvű futballünnepet varázsoljunk a Budapestről könnyen megközelíthető, modern és kényelmes Telki Edzőközpontba. Idén 85 éve született és 10 éve hunyt el Kubala László, a magyar labdarúgás történetének egyik legfényesebb csillaga. A II. FociFesztivál rá emlékezik a Kubala Kupával, amelyre igazi sztárvendégek érkeznek: az FC Barcelona és az Espanyol öregfiúk játékosai. A Barcelona csapatának tagja lesz többek között a hatvanszoros válogatott, kétszeres KEK-győztes, spanyol bajnok Victor Muñoz Manrique (Victor) és a 29-szeres válogatott, KEK-győztes, kétszeres spanyol kupagyőztes Roberto Fernández Bonillo (Roberto). A Barca delegációját Carles Rexach, Lionel Messi felfedezője vezeti majd.
Az Espanyol delegációját az 1978-as vb spanyol válogatottja, Rafael Carlos Maranon vezeti. A csapat tagjai között lesz a Szuperkupa-győztes Javier Escaich Ferrer és a z U-21-es EB ezüstérmes, atlantai olimpikon Jordi Lardín. Elhangzott, hogy a magyar öregfiúk válogatottban pályára lép többek között Illés Béla, Lipcsei Péter, Halmai Gábor, Juhár Tamás, Kovács Zoltán, Fehér Csaba, Dragóner Attila, Vincze Ottó, Brockhauser István, Végh Zoltán. A szurkolói csapatokra is gondoltunk, akik híres BL-döntőket játszanak majd újra: Manchester-Bayern, Milan-Liverpool, Barcelona-Arsenal és Real Madrid-Juventus meccsek zajlanak le, ezen klubok szurkolóiból verbuvált csapatokkal. Sok népszerű hírességet vonultat fel a nagy hagyományú Színészek-Újságírók Rangadó (SZÚR), melyet ezentúl – terveink szerint – minden évben a FociFesztiválon tartunk meg.


Első ízben rendezzük meg a Széchenyi Bank - Egyetemi Bajnokok Ligáját, az egyetemi-főiskolai kispályás futballbajnokságok győzteseinek tornáját.Az MLSZ munkájának két fontos eredményére, az amatőr csapatok versenyeztetési költségeinek drasztikus csökkentésére és a gőzerővel zajló pályaépítésekre látványos bemutatókkal hívjuk fel majd a figyelmet. Lesz futsal minden mennyiségben: felnőtt férfi, női és utánpótlás futsal válogatottak bemutató edzései, közte futsal gyakorlópálya és szabad játék. Egyre népszerűbb a strandfoci, ezért a FociFesztiválon Magyarország - Szlovákia hivatalos strandlabdarúgó válogatott mérkőzésre kerül sor. A hagyományos lábtenisz kedvelői sem fognak unatkozni, itt is lehetőség nyílik szabad játékra a válogatott edzései között. A II. FociFesztivál vendégsportja idén a judo lesz, a programokért Hadfi Dániel, európa-bajnok versenyző felel majd és ott lesznek a londoni olimpia nagyszerű magyar judo versenyzői! Lesz továbbá Kelet-Nyugat Kupa, melyre várjuk a baráti társaságok, csapatok jelentkezését, hogy a FociFesztivál estéjére kiderüljön, a Dunától jobbra vagy balra rúgják jobban a labdát...A FociFesztiválon bemutatkozik a Vasas Kubala Akadémia, amely komoly sikereket ért el az ifjú tehetségek felkutatásában és gondozásában.

László Atya Kupa keretében a szakmák csapatai versengenek: ügyvédek, orvosok, parlamenti képviselők, dj-k, stand-up-osok, diplomaták. Lesz Bicskei Bertalan tizenegyesrúgó bajnokság, freestyle bemutatók, gombfoci, csocsó, filmsátor, és sok-sok más aktivitás. Az Adidas programjain mindenki lemérheti rúgásának erősségét, a legújabb chipet tartalmazó cipőkkel pedig bebizonyíthatja, hogy gyorsabban vezeti a labdát, mint Messi... Bemutató mérkőzést játszanak a Magyar Speciális Olimpia Szövetség értelmi fogyatékos labdarúgói. A Ments Életet Alapítvány a helyszínen véradást szervez. A hölgyekre is gondolunk: őket szépségápolási tanácsadás, fodrász-bemutatók várják. A FociFesztivál hivatalos labdája a Power Cat labda.

A II. FociFesztivál jegyei a FootballFactor üzletében kaphatóak szeptember 1-ig, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 55., nyitva hétfőtől - péntekig 10-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-17 óráig. Telefon: +36-1-269 1831, +36-20-296-2669, e-mail: info@footballfactor.hu

Időpont: 2012. szeptember 1. (szombat, 9-20 óráig).

Helyszín: Globall Football Park Sporthotel**** - Telki

Jegyár: 500 Ft/fő.