Projektek  
   Holnapután kezdődik a II. FociFesztivál! 2012-08-31  
A Kubala Lászlóról elnevezett kupát az egykori világklasszis játékos fia, Carlos Kubala adja át a Telki Edzőközpontban a szombati FociFesztiválon. Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Szabó László főszervező elmondta, hogy a trófeáért a Barcelona és az Espanyol öregfiúk csapatai, valamint a Dunai Antal által irányított magyar öregfiúk-válogatott küzd meg 18 órától 45 perces mérkőzések keretében.

Az már korábban kiderült, hogy a két barcelonai együttesben olyan korábbi klasszis, spanyol válogatott futballisták lépnek majd pályára, mint Jordi Lardin, Rafael Carlos Maranon, Victor Munoz, Roberto Fernandez, vagy éppen Lionel Messi felfedezője, Carles Rexach. Most ez a névsor szintén spanyol válogatottakkal gyarapodott Luis Milla és Juan Carlos Tourino révén. A magyar csapatban többek között Illés Béla, Lipcsei Péter, Halmai Gábor, Kovács Zoltán, Vincze Ottó, Brockhauser István és Végh Zoltán kap szerepet, de új névként csatlakozott Mészöly Géza is a fellépőkhöz.

A sajtótájékoztatón a Széchenyi Kereskedelmi Bank elnök-vezérigazgatójának segítségével kisorsolták a Széchenyi Bank - Egyetemi Bajnokok Ligájának két négycsapatos csoportját. A tornán a nyolc legnagyobb magyarországi felsőoktatási intézmény kispályás bajnokcsapata küzd meg egymással. Az érdeklődők láthatják a színész- és újságíró-válogatott rangadóját 16 órától, illetve hivatalos barátságos mérkőzésen összecsap egymással Magyarország és Szlovákia strandlabdarúgó-válogatottja 13 órától. Ahogy a tavalyi első alkalommal a sakk, az idén a cselgáncs lesz az esemény vendégsportja. Ott lesz Telkiben a londoni olimpia két érmese, Ungvári Miklós és Csernoviczki Éva, a programokért pedig az Európa-bajnok Hadfi Dániel felel.

A szervezők azokra a nőkre is gondoltak, akiket kevésbé érdekel a futball, őket külön sátor várja majd, amelyben Hajas László mesterfodrász tart bemutatót, de lesz stylist és sminkes tanácsadás is. A sajtótájékoztatón Hajas László mesterfodrász, Dunai Anita stylist és Jónás Kata sminkes a FociFesztivál női programjairól beszélt. Zimány Linda, Dukai Regina és Konta Barbara pedig arról beszélgetett Harsányi Leventével, hogy miképpen élik vagy élték meg azt, hogy neves magyar futballista a barátjuk vagy a férjük.

Tovább színesíti a programot, hogy a Vasas Kubala Akadémia toborzást tart a rendezvényen. A sportprogramok mellett véradást is szervez a Ments Életet Alapítvány. A programok 9-től 21 óráig tartanak.sajttauj008

Jegyinformáció:

A II. FociFesztivál jegyei a FootballFactor üzletében kaphatóak szeptember 1-ig, 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 55., nyitva hétfőtől - péntekig 10-19 óráig, szombaton és vasárnap 10-17 óráig. Telefon: +36-1-269 1831, +36-20-296-2669, e-mail: info@footballfactor.hu
Jegyár: 500 Ft/fő.